به گزارش
میز نفت ، فریدون برکشلی، کارشناس ارشد حوزه بین الملل نفت با بیان اینکه اقتصاد چین، در طول سه دهه گذشته، موتور رشد
تقاضای جهانی نفت بوده است، گفت: وقتی کشوری با ابعاد و اندازههای چین، رشد تولید ناخالص داخلی دو رقمی را تجربه میکند، بازار جهانی نفت با تقاضای خیلی قدرتمند مواجه میشود.
وی با تاکید بر اینکه تا پیش از کرونا هم، از هر دو بشکه تقاضای جدید، یک بشکه برای مصرف در چین بود، تصریح کرد: حالا اقتصاد چین برای رشد تقاضای ۵ درصد تقلا میکند. این یعنی خداحافظی چین با ایفای نقش موتور رشد تقاضای جهانی نفت. اما این که چرا و چطور، اقتصاد چین ارقام بالای رشد را نتوانسته استمرار بخشد، از زوایای مختلف قابل بررسی است.
به گفته برکشلی، باید اقتصاد بین المللی را در سطح ماکرو مورد بررسی قرار داد. در یک نگاه کلی، اقتصاد جهانی در فرآیند خداحافظی با پدیده جهانی شدن و دوران سازمان تجارت جهانی است. نوعی ناسیونالیسم اقتصادی یا منطقه گرایی اقتصادی در حال ظهور است.
رئیس دفتر مطالعات انرژی وین ادامه داد: صحبت رئیس جمهوری ایران در عراق، خیلی مهم بود. منطقه گرایی، و ناسیونالیسم ملی- منطقهای به تدریج علائم خود را ظاهر میکند. بریکس، شانگهای و ... تحولات مهمی در حال شکلگیری است. اقتصاد چین هم، دیگر نمیخواهد یا نمیتواند، کارخانه جهانی باشد.
وی با اشاره به اینکه چین در حال گذار اقتصادی است، اظهار داشت: این کشور در حال پشت سر گذاردن تولید قطعات و انواع محصولات مصرفی برای اروپا و آمریکاست. چین وارد فرآیند تولیدات کیفی با ارزش افزوده بالا میشود. این روند تغییرات، انرژی طلبی کمتری دارند.
منبع : تابناک