۰

شاه سعودی برنامه ریاضت اقتصادی اعلام کرد

براساس محتوای این نامه، از جمله این تدابیر، توقف فوری تمام طرح‌های زیرساختی جدید، توقف خرید خودروها، وسایل و تجهیزات، تعلیق استخدام اداری در تمام سطوح و متوقف کردن پرداخت غرامت مالی شهروندان است. عدم انعقاد هر نوع اجاره املاکی که پیش از این اعلام شده است و محدود شدن پرداخت اعتبارات مصوبات و پروژه‌ها به کمتر از 25 درصد اعتبارات بودجه از دیگر تدابیر است.
ملک سلمان - عصرنفت
ملک سلمان - عصرنفت
به گزارش« ميزنفت »، رای‌الیوم، برخی منابع اقتصادی آگاه در کشورهای حوزه خلیج‌فارس فاش ساختند «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی به سبب کسری بودجه 20 درصدی ناشی از کاهش درآمدهای نفتی، برنامه ریاضت اقتصادی گسترده را در بخش‌های مختلف دولت اعلام کرده است.

این منابع افزودند، بارزترین خطوط کلی سیاست ریاضت اقتصادی، کاهش یارانه‌های سوخت، برق، آب و برخی کالاهای اساسی دیگر و شاید حذف کامل آنها باشد. همچنین در همین راستا، امکان اخذ مالیات براساس درآمد و حواله‌های خارجی برای خارجی‌ها و افزایش برخی از هزینه‌های مربوط به تمدید مجوز اقامت، تمدید گواهینامه رانندگی و دیگر خدمات اداری رسمی بررسی می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود که اجرای این تدابیر در بودجه سال آینده عربستان لحاظ گردد که قرار است در ماه دسامبر آتی  اعلام شود.

روزنامه «گاردین» انگلیس در شماره روز جمعه خود محتوای نامه پادشاه عربستان به وزیر دارایی تحت عنوان «بسیار محرمانه» مورخه 1436/12/14 هـ مصادف با 28/9/2015 م را منتشر کرد. در این نامه بر ضرورت اتخاذ تدابیری برای اجرای ریاضت اقتصادی با هدف کاهش هزینه‌های دولت طی 3 ماه اخیر از بودجه سال جاری تاکید شده است.

براساس محتوای این نامه، از جمله این تدابیر، توقف فوری تمام طرح‌های زیرساختی جدید،  توقف خرید خودروها، وسایل و تجهیزات، تعلیق استخدام اداری در تمام سطوح و متوقف کردن پرداخت غرامت مالی شهروندان است. عدم انعقاد هر نوع اجاره املاکی که پیش از این اعلام شده است و محدود شدن پرداخت اعتبارات مصوبات و پروژه‌ها به کمتر از 25 درصد اعتبارات بودجه از دیگر تدابیر است.

پیش‌بینی می‌شود که ساخت و ساز در شهرک دارایی «ملک عبدالله» که قرار بود بزرگترین منطقه در خاورمیانه باشد، به حال تعلیق درآید. بسیاری از کارشناسان جهان بر این باورند که خود زنی عربستان ادامه دارد و در نهایت به ضرر خودش تمام می شود.

براین اساس، بهای هر بشکه نفت به کمتر از 50 دلار کاهش یافته که این امر باعث شده است درآمدهای نفتی عربستان که 90 درصد از درآمد ناخالص ملی این کشور را شامل می‎شود، تقریبا به نصف کاهش یابد. برخی نیز کسری بودجه سال جاری را حدود 130 میلیارد دلار ارزیابی می‌کنند؛ چرا که قیمت نفت حدود 90 دلار برای هر بشکه تخمین زده می‌شود.

شاخص سهام عربستان حدود 30 درصد طی 12 ماه اخیر کاهش یافته است و عربستان سعودی مجبور شد برای مقابله با کسری و مشکلات مالی دیگر به‌ویژه بودجه‌های سنگین جنگ در یمن و سوریه، حدود 75 میلیارد دلار از ذخایر مالی خود که حدود 670 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود را برداشت کند.

این در حالی است که پیش از این، ملک سلمان در ژانویه گذشته به مناسبت تاجگذاری خود، حدود 30 میلیارد دلار را به عنوان پاداش و افزایش حقوق کارمندان اختصاص داده و همچنین قراردادهایی به ارزش حدود 20 میلیارد دلار برای ساخت تاسیسات هسته‌ای و قراردادهای تسلیحاتی امضا کرده بود.

سیاه و سفید اقتصاد عربستان نشان می دهد این کشور بشدت دچار مشکلات جدی شده است به طوری که منابع خود را از سراسر جهان احضار کرده است.



منبع: تابناک
شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۵
کد مطلب: 9543
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *