۰
تداوم گرداب کاهش قیمت نفت

حالت فوق العاده در نروژ؟

دولت نروژ برای تامین منابع مالی بودجه سال آینده کشور مجبور شده است که از صندوق ذخیره ارزی کشور برداشت کند.
حالت فوق العاده در نروژ؟
به گزارش «ميزنفت» به نقل از  اسپوتنیک ، دولت نروژ درحال فراهم کردن مقدمات تنظیم بودجه سال مالی آینده کشور است. دولت نروژ با توجه به آنکه قیمت نفت دربازارهای جهانی کاهش یافته است برای تامین منابع مالی بودجه سال مالی آینده کشور مجبور شده است از صندوق ذخایر ارزی کشور برداشت کند.

در صندوق ذخایر ارزی کشور هم اکنون حدود 875 میلیارد دلار پول وجود دارد. دولت نروژ در توجیه این اقدام خود اعلام کرده است با توجه به اینکه می خواهد میزان بیکاری در کشور افزایش نیابد و از تاثیرات منفی کاهش قیمت نفت بر اقتصاد کشور بکاهد نمی خواهد بودجه سال مالی 2016 را با کسری ببندد.

از همین رو مجبور است از صندوق ذخایر ارزی کشور برداشت کند. میزان پول موجود در صندوق ذخایر ارزی نروژ نیز عمدتا ناشی از فروش نفت بوده است.اما از سال 2008 که بحران مالی آغاز شده است و از زمانی که بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش یافته است مقامات این کشور مجبور شده اند برای تامین نیازهای مالی کشور به این صندوق روی آورند. نروژ بزرگترین تولید کننده نفت در اروپای غربی است. با این حال، مقامات این کشور تاکنون حاضر نشده اند وضع به وجود آمده در کشور را بحرانی توصیف کنند.

ارنا سولبرگ نخست وزیر نروژ در گفتگو با خبرگزاری مالی بلومبرگ در همین باره گفته است بودجه سال آینده از نظر تامین منابع مالی حتی از بودجه امسال نیز بزرگتر است . وی در همین باره گفته است با توجه به آنکه ما در نظر داریم بدون آنکه میزان بیکاری در کشور افزایش یابد از سال آینده روند اصلاحات ساختاری در اقتصاد خود را آغاز کنیم، ناچاریم برای بودجه سال مالی آینده کشور منابع مالی بیشتری در نظر بگیریم.

مقامات نروژ از آنجا به فکر اصلاحات ساختاری در اقتصاد خود افتاده اند که میزان سرمایه گذاری هادر طرح های زیر ساختی نفتی و گازی کشور به شدت کاهش یافته است. میزان کاهش سرمایه گذاری ها در این دو بخش آنچنان شدید است که از سال 2000 تاکنون در این کشور سابقه نداشته است. شرکت های نفتی تاکنون بیش از 20 هزار نفر از نیروی کار خود را به علت کاهش درآمد و سوددهی اخراج کرده اند. میزان بیکاری در نروژ نیز اکنون به 4.3 درصد در جمعیت فعال آن رسیده است که چنین نرخ بیکاری در کشور ثروتمندی مانند نروژ از 11 سال پیش تاکنون سابقه نداشته است.

مقامات اقتصادی نروژ برای جلوگیری از کاهش بیشتر رشد اقتصادی خود از ابزارهای مالی دیگری نیز استفاده کرده اندکه از جمله آنها کاهش ارزش کرون نروژ در برابر یورو است. ارزش کرون نروژ در برابر یورو اکنون نسبت به یکسال پیش 9درصد کاهش یافته است امری که به افزایش صادرات کشور و کاهش واردات به آن کمک کرده است. کاهش ارزش کرون نروژ در برابر یورو به رونق گردشگری در کشور نیز کمک شایانی کرده است چون گردشگران دارای پول یورو و دلار در سفر به نروژ، با توجه به آنکه پول با ارزش تری در اختیار دارند، کمتر هزینه خواهند کرد.

اما با همه این اقدامات ، نروژ باز هم با مشکل مواجه شده است. از همین رو، دولت اکنون به فکر اصلاح نظام مالیاتی کشور افتاده است تا سرمایه گذاران بیشتری را به کشور جذب کند.

نخست وزیر این کشور در پیوند با همین موضوع گفته است:برای‌ تغییر و اصلاح ساختار اقتصادی کشور ، برای آنکه اقتصاد کشور بیش از حد به درآمدهای نفتی و گازی وابسته نباشد و در منابع تامین درآمد کشور تنوع ایجاد کنیم ما ناچاریم به فکر اصلاح ساختار اقتصاد کشور و اجرای طرح ها و تدابیر نوین تری باشیم.
پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۵۶
کد مطلب: 8016
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *