۰
زور اوباما به کنگره نمی رسد

لابی سنگین شرکت های نفتی در کنگره

در لایحه بودجه پیشنهادیِ دولت اوباما که به کنگره فرستاده است، مالیاتی نفتی گنجانده شده است که قطعاً جمهوری خواهان - که از حامیان صنایع نفتی هستند.
کنگره آمریکا -  میز نفت
کنگره آمریکا - میز نفت
به گزارش ميزنفت ، داستان نفت در آمریکا بشدت آغشته به لابی های سیاسی و زد و بندهای فراوانی است که در زمین بازی جمهوری خواهان تعریف شده است؛ این لابی ها چنان از قدرت برخوردار است که می تواند اقدامات رئیس جمهور این کشور را وتو کرده و همه چیز را طبق میل خود به پیش ببرد هرچند که در چند سال گذشته این روند کمی متعادل شده است.

اوباما در لایحه بودجه خود اخذ مالیات بیشتر از شرکت های نفتی را در دستور کار قرار داده است اما با این وجود، کنگره پیام داده است که آنرا رد می کند. همین موضوع موجب اعتراض کاخ سفید شده است.

جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشستی خبری به این موضوع پرداخت و گفت:
در لایحه بودجه پیشنهادیِ دولت اوباما که به کنگره فرستاده است، مالیاتی نفتی گنجانده شده است که قطعاً جمهوری خواهان - که از حامیان صنایع نفتی هستند - با آن مخالفت خواهند کرد. ارنست با حالتی تمسخر آمیز افزود: لابی های نفتی، پول های خود را هوشمندانه خرج می کنند، زیرا حامیان سرسختی در کنگره برای خود دست و پا کرده اند، که البته تمامِ آن ها از جمهوری خواهان هستند.

وی افزود: مشکل اصلی این است که کنگره حتی حاضر نیست با کاخ سفید درباره اختلافات در خصوص بودجه پیشنهادیِ ما گفتگو کند. ما انتظار نداریم که کنگره تمام پیشنهادهای دولت را در خصوص بودجه، دربست بپذیرد، ولی دست کم به این نیاز داریم که درباره بندهای مورد اختلاف در بودجه، با اعضای کنگره مذاکره کنیم. این در حالی است که گویی کنگره از رویکرد دونالد ترامپ استفاده می کند، زیرا ترامپ وقتی مشکلی پیدا کرد، به جای آن که درباره آن گفتگو کند، کلاً در مناظره شرکت نکرد. کنگره نیز به جای آن که مشکلات خود را در رابطه با بودجه پیشنهادی دولت، با ما در میان بگذارد، کلاً از گفتگو با ما امتناع می ورزد.

یکی از خبرنگاران گفت: اوباما اخیراً اعلام کرده است که این مالیات را نه تنها بر نفت های وارداتی، بلکه بر نفت های صادراتی از آمریکا نیز اِعمال خواهد کرد. وی افزود: اگر چنین شود به شرکت های صادرکننده نفت از آمریکا فشار خواهد آمد و اگر اوباما بخواهد فقط بر نفت وارداتی مالیات ببندد، با مفاد قراردادهای تجارت آزاد و همچنین مقررات سازمان تجارت جهانی در تضاد خواهد بود.


یک خبرنگار دیگر درباره گزارش های اخیر پرسید که حتی باراک اوباما در شرکت های تولید کننده اسلحه در آمریکا سرمایه گذاری کرده است. وی توضیح داد: البته این سرمایه گذاری، غیر مستقیم بوده است، زیرا صندوق های بازنشستگی دارایی های خود را در شرکت های تعاونی سرمایه گذاری در بازار بورس، سرمایه گذاری می کنند. آنگاه آن شرکت های تعاونی، خودشان در هر جایی که به نظرشان سودآورتر باشد، سرمایه گذاری می کنند.

جاش ارنست پاسخ داد: من از جزئیات این گزارش ها خبر ندارم، ولی می دانم که باراک اوباما از شرکت های اسلحه سازی که سلاح های گرم را در اختیار مردم می گذارند انتقاد کرده و قوانینی را پیشنهاد کرده است که روند فروش سلاح های گرم به مردم عادی را بیش از پیش آهسته کند. مثلاً ما قانونی را وضع کرده ایم که هر کس که در فهرست پرواز ممنوع در آمریکا قرار داشته باشد، حق ندارد سلاح گرم بخرد.

 
يکشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۲۱
کد مطلب: 11913
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *