۰
ایران- عربستان و وضعیت قیمت های نفت

عجم - عرب نفتی

به نظر می رسد افت احتمالی رشد اقتصادی چین و کاهش ارزش یوان تاثیر منفی زیادی بر تقاضای نفت طی ماه های آینده داشته باشد. در واقع، نیروهای اقتصادی جهان به همراه نیروهای ساختاری عرضه و تقاضا بیشتر از تنش بین ایران و عربستان بر قیمت نفت تاثیرگذار خواهد بود.
عجم - عرب نفتی - میز نفت
عجم - عرب نفتی - میز نفت
به گزارش ميزنفت ٬ اویل پرایس نوشت:

قیمت جهانی نفت در نخستین روز مبادلات سال 2016 میلادی تحت تاثیر تنش های سیاسی در خاورمیانه و افت شدید شاخص سهام در بازارهای مالی بین المللی با افزایش روبرو شد.

بازار نفت همچنان با مازاد عرضه روبرو است و فشار زیادی بر قیمت نفت وارد می شود ولی تنش های سیاسی همواره تاثیر زیادی بر روند بازار انرژی داشته است. عربستان سعودی اواخر هفته گذشته 47 نفر از زندانیان سیاسی از جمله شیخ نمر را اعدام کرده است. این اعدام ها با محکومیت جهانی روبرو شده ولی در ایران معترضان اقدام به پرتاب بمب های آتش زا به داخل سفارت عربستان سعودی کردند و این مساله موجب آتش سوزی ساختمان سفارت شد.

عربستان سعودی نیز در واکنش به این اقدام روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد. متحدان عربستان در خلیج فارس نیز سطح روابط خود با ایران را کاهش داده اند.

نزاع بین ایران و عربستان سعودی طی ماه های گذشته نیز وجود داشته به خصوص بر سر جنگ یمن و بحران سوریه و در رقیب در جنگ های نیابتی منطقه در جبهه مقابل یکدیگر قرار گرفته اند. اکنون این نزاع و مناقشه به یک درگیری مستقیم تبدیل شده است. یگ دیپلمات ارشد غربی به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: اعدام نمر منطقه را در آستانه انفجار قرار داده است.

دولت آمریکا در سال 2015 میلادی سعی کرد تا تنش بین ایران و عربستان سعودی را کاهش دهد. پس از اتفاقات اخیر نیز واشنگتن از دو طرف خواسته است تا برای کاهش تنش ها اقدامات موثری را انجام دهند.

قیمت نفت روز دوشنبه برای مدت زمان کوتاهی با افزایش روبرو شد و قیمت نفت سبک آمریکا بیش از 3 درصد افزایش یافت و قیمت نفت برنت دریای شمال نیز با رشد 4 درصدی همراه شد. قیمت هر دو نفت به بیش از 38 دلار در هر بشکه رسیده ولی هنوز راهی طولانی برای رسیدن به 100 دلار دارد. قیمت نفت نسبت به پایین ترین سطح خود در 11 سال گذشته که در دسامبر آن را ثبت کرده بود، اندکی فاصله گرفته است.

افزایش قیمت نفت در شرایطی اتفاق افتاده است که بازارهای سهام نیز در نخستین روز مبادلاتی سال 2016 میلادی با کاهش قابل توجهی روبرو شده است. شاخص سهام آمریکا روز 4 ژانویه با کاهش 2 درصدی روبرو شد و علت اصلی این مساله انتشار آمارهای ناامید کننده اقتصادی در چین بوده است.

آمارهای جدید نشان می دهد که تولیدات صنعتی چین در ماه دسامبر با کاهش روبرو شده و این مساله شاخص سهام شانگهای را 7 درصد کاهش داده است.
این مساله بار دیگر خاطرات بد تابستان 2015 میلادی را در اذهان زنده می کند، زمانی که شاخص سهام چین به طور متوالی در طول چند هفته با کاهش روبرو شد. کاهش رشد اقتصادی چین و افت شاخص سهام می تواند موجب کاهش بیشتر ارزش یوان شود و این مساله در نهایت تقاضای نفت این کشور را با افت محسوسی روبرو خواهد کرد.

به نظر می رسد افت احتمالی رشد اقتصادی چین و کاهش ارزش یوان تاثیر منفی زیادی بر تقاضای نفت طی ماه های آینده داشته باشد. در واقع، نیروهای اقتصادی جهان به همراه نیروهای ساختاری عرضه و تقاضا بیشتر از تنش بین ایران و عربستان بر قیمت نفت تاثیرگذار خواهد بود. تنها در صورتی که تنش بین ایران و عربستان تشدید شود ممکن است قیمت نفت با افزایش بیشتری روبرو شود.

اوپک در آخرین نشست خود نیز تمایلی برای کاهش سقف تولید نداشته و در شرایط کنونی نیز هیچ گونه همکاری را نمی توان بین ایران و عربستان سعودی تصور کرد. هر دو کشور سعی دارند تا تولید نفت خود را افزایش دهند به خصوص ایران قصد دارد پس از لغو تحریمها بار دیگر به بازارهای بین المللی بازگردد.

در عین حال، نخستین محموله نفتی آمریکا پس از گذشت بیش از 40 سال صادر شده است. البته بعید به نظر می رسد که صادرات نفت آمریکا در شرایط کنونی که قیمت نفت پایین است، روندی صعودی داشته باشد. به نظر می رسد ضعف اقتصادی جهان و وجود مازاد عرضه مانع بزرگی برای افزایش قیمت نفت به شمار می رود. در این شرایط تنش های سیاسی در خاورمیانه تاثیر کمی بر افزاش قیمت نفت خواهد داشت.
 
چهارشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۶
کد مطلب: 11328
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *