۰
۲
زنگنه:

قيمت خوراك را تمام كرديم

وزیر نفت از نهایی شدن نرخ خوراک پتروشیمی ها خبر داد و گفت: پتروشیمی‌ها می‌گویند خوراک ارزان به ما بفروشید ولی ما کالای خود را به قیمت مناسب به فروش برسانیم.
زنگنه - عصر نفت
زنگنه - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، بیژن نامدار زنگنه در نشست امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: قیمت خوراک پتروشیمی‌ها مشخص شده است که با امضای آقای جهانگیری با تایید ایشان به زودی اعلام می‌شود. سال گذشته با وجود گلایه‌های پتروشیمی‌ها این صنایع 30 درصد سود برده‌اند.

وزیر نفت ادامه داد: پتروشیمی‌ها می‌گویند خوراک ارزان به ما بفروشید ولی ما کالای خود را به قیمت مناسب به فروش برسانیم. 

وی در این باره توضیح داد: من که نمی‌توانم فقط به یک طرف غش کنم و مانند یک قصابی باید گوشت و استخوان را درهم بفروشم و نمی‌توان گوشت را دست کسی داد و استخوان را دست کس دیگر.

زنگنه یادآور شد: من دنبال محبوبیت، زنده‌باد و مرده‌باد نیستم بلکه می‌خواهم تنها وجدانم راحت باشد و امور را به شکلی که درست می‌دانم انجام دهم. یک عده برای سودآوری عده‌ای دیگر هی اصرار می‌کنند تا من را زیر فشار ببرند اما من به قیمت خوراک پتروشیمی‌ها به صورت کوتاه‌مدت نگاه نمی‌کنم. 

مقام مسئول وزارت نفت کشور گفت: بخش خصوصی‌ها خیلی بهتر از خصولتی‌ها با دولت کار می‌کنند و به طور کل کار کردن با این بخش راحت‌تر است. 

وی گفت: بنده 1.5 سال دیگر از وزارت نفت می‌روم اما جامعه در آینده من را قضاوت می‌کند و می‌گوید چرا تحت فشار تصمیم نادرستی گرفته‌اید.

زنگنه افزود: منافع ملی برای تعیین خوراک پتروشیمی‌ها باید مدنظر قرار داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به این نکته اشاره کرد که نگاه ما برای کشور درازمدت است و افزود: دنبال محبوبیت نیستم، بلکه می‌خواهم کاری کنم که وجدانم بین خدا و ملت ایران راحت باشد. یک عده خاص به من اصرار می‌کنند تا سود یک عده زیاد شود و قیمت خوراک را پایین بیاورم اما جالب اینجاست که ما با خصوصی‌ها راحت‌تر از خصولتی‌ها کار می‌کنیم و آنها عدم کارایی‌شان را با قیمت خوراک توجیه می‌کنند.

زنگنه به این نکته اشاره کرد که طی سالهای گذشته برخی با حساب و کتاب‌های اشتباه به گونه‌ای نشان دادند که سود برده‌اند و سود آن را تقسیم کرده‌‌اند. در حالی که پول‌ها را خورده و رفته‌اند و الان پالایشگاه‌ها تا سال 92 ده‌ها هزار میلیارد تومان به ما بدهکارند چرا که آن زمان سود شناسایی شده بود.

وی ادامه داد: الان کار به جایی رسیده که آقای وزیر اقتصاد از 365 روز سال 360 روز حساب‌های ما را می‌بندند و هر مرتبه سازمان خصوصی‌سازی به ما می‌گوید 20 هزار میلیارد تومان پول ما پیش شماست اما باید پرسید این پول کجاست! خورده‌اند، رفت، تمام شد.

 وزیر نفت تصریح کرد: اینکه به من فشار بیاورند تا نگاه کوتاه مدت داشته باشم و کوتاه بیایم میسر نخواهد بود چرا که بعدها جامعه می‌گوید این نوع قیمت‌گذاری غلط بود. قیمت گاز ما الان با هزینه‌هایی از جمله حفاری، در آوردن، شیرین‌سازی و بهره‌برداری در هر مترمکعب 12 تا 15 سنت است که بخشی از این هزینه را دولت به عنوان سوبسید می‌دهد و باید گفت شرکت نفت ضعیف شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد ایجاد پالایشگاه‌های خارجی هم گفت: با این کار صد درصد موافقیم اما به شرط آنکه آنها از نفت ایران برداشت کنند و ما خودمان نمی‌خواهیم این کار را بکنیم.

زنگنه در مورد صادرات گاز به کشورهای اطراف و سوآپ نیز به نکاتی اشاره کرد و گفت: من از خدا می‌خواهم که 7 ماه سال گاز بدهم و 5 ماه گاز بگیرم اما همه اینها باید در واقعیت اتفاق بیفتد نه آنکه وقتی با هند مذاکره می‌کنیم، بگوید من حاضر نیستم رقیب خود را (پاکستان) فاینانس کنم. شاید همه در مذاکره خوب حرف بزنند، ولی در عمل چیز دیگری اتفاق می‌افتد اینکه مراسم بگیریم و بگوییم صادرات گاز به اروپا آغاز شده راحت است، ولی باید در واقعیت اتفاق بیفتد.

همچنین زنگنه گفت: با سوآپ نفت خام و فرآورده‌های نفتی در شمال کشور موافقیم و آن را دنبال می‌کنیم.

بیژن زنگنه در اتاق بازرگانی تهران گفت: هیچ مخالفتی با ورود شرکت‌های نفتی غیردولتی به عرصه فروش نفت خام ندارم؛ اما باید از بازگشت پول نفت و مقصد آن مطمئن شویم چرا که نفت نباید روی آب سرگردان بماند.وزیر نفت افزود: یک میلیارد و 800 میلیون دلار پول به صدرا دادیم تا طبق قرارداد کار کند اما هیچ کاری تحویل ما نشده است.

وی گفت: یک فاز پارس جنوبی را یک میلیارد دلار به خارجی ها دادیم و یک فاز دیگر را 3.7 میلیارد دلار به ایرانیها دادیم و هنوز هیچ اتفاقی نیافتاده است.

وزیرنفت افزود: من به هیچ کالای خارجی که ساخت داخل داشته باید اجازه ورود نمی دهم اما به شرط آنکه رقابتی باشد و به دو برابر قیمت نباشد.

زنگنه در بخش دیگری در باره واگذاری جایگاه ها افزود: 150 جایگاه در ایران واگذار می کنیم اما نمی‌خواهیم به 150 نفر بدهیم. این روش اداره جایگاه نیست. نمی توان 4 هزار جایگاه را به 4 هزار نفر داد.

وی افزود :ما چهار هزار پمپ بنزین داریم با چهار هزار مالک طرف هستیم اما  چرا یک برند نمی آید سی تا پنجاه تا جایگاه را مالک شود؟وزیر نفت ادامه داد: ما حاضریم برند بیاید مخزن بگیرد و در پالایشگاه تحویل بگیرد و توزیع کند.

وی تصریح کرد: یک جایگاه هست مثلا برای آقای فلانی خدای ناکرده فوت می کند و ناگهان همه چیز به هم میریزد به همین منظور لازم است که جایگاه ها به صورت حقوقی اداره شود.

زنگنه گفت: ما که  نمی توانیم پول بدهیم تا انحصار وراثت نشود، بچه های مرحوم اختلاف پیدا می کنند، پول کارگر پرداخت نمی‌شود چون ما نمی‌توانیم پول بدهیم، بعد جایگاه تعطیل می‌شود.کجای دنیا شما با این همه جایگاه دار طرف هستید؟

وی افزود: در دنیا همه جایگاه داران شخص حقیقی هستند. خبری از شخص حقوقی نیست . بنگاهی تا کار می‌کند بخش خصوصی است وقتی پرداخت بدهی می‌شود می‌گوید دولتی هستیم و دولت بدهی را بپردازد. در اوایل انقلاب گفتیم اقتصادی می‌سازیم که هم خوبی های اقتصاد سرمایه داری را دارد و هم خوبی های اقتصاد سوسیالیستی. حالا اقتصادی ساختیم که خوبی های هیچ کدام را ندارد بدی های هر دو را هم دارد.

وزیر نفت از طرح ویژه وزارت نفت برای آزادسازی قیمت بنزین خبر داد و اظهار داشت:  براساس این طرح، جایگاه‌های عرضه سوخت به سه کلاس تبدیل می‌شوند و تنها جایگاه‌های کلاس سه، بنزین را به قیمت دولتی خواهند فروخت.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی تنها جایگاه‌های کلاس سه بنزین را به نرخ دولتی می‌فروشند و بقیه نیز می‌توانند در یک بازار رقابتی بنزین را عرضه کنند.
وی تصریح کرد: وزارت نفت مخالف فروش بنزین توسط جایگاه‌های بخش خصوصی نیست اما معتقد است که باید برندسازی صورت بگیرد و اگر چه مالکیت به دست جایگاه‌داران باشد اما تحت برندهای خاصی فعالیت کنند.

به گفته زنگنه، این 4 هزار مالک که در جایگاه‌های عرضه بنزین وجود دارند، کنترل آنها بسیار سخت است و ما پیشنهاد دادیم که قیمت توزیع بنزین آزاد شود.
وی افزود بر این اساس به فروشندگان کلاس‌های بالاتر امتیاز بدهیم و البته اجباری هم مبنی بر فروش به قیمت خاص نداشته باشیم.

نامدار زنگنه گفت: هفته آتی نیز جلسه‌ای در این رابطه خواهیم داشت تا بتوانیم برندها را در سطح جایگاه‌ها فعال کنیم، ضمن اینکه جایگاه‌داران خود می‌توانند بنزین را از مخازن بنزین تحویل بگیرند اما هدف ما این است که بخش خصوصی واقعی در این زمینه فعال شود.
سه شنبه ۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب: 11064
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *


کمالی
Iran, Islamic Republic of
قضاوت میکنند که ای کاش وزیر نمیشد ...
به اندازه چند برابر کل آزاد شدن دلارهای بلوکه مذاکرات هسته ایی، یکجا جریمه کرسنت شدیم.
هیچ قراردادی برای توسعه نفت و گاز منعقد نشد و قراردادهای سابق نیز یکی یکی باطل شد.
بازنشسته ها را دوباره به مسند مدیریت های عالی برگرداند و نخوت کل وزارت را فرا گرفت.
بنزین تولید داخلی را متوقف و در اوج نداشتن دلار واردات بنزین کثیف تر از تولید داخلی را کلید زد. ....
usefi
Iran, Islamic Republic of
زنگنه که اینطور با آب و تاب مثل یک سردار فاتح راجع به تغییر قیمت خوراک شرکتهای پتروشیمی قلم فرسائی می کنه ، میدونه با این کارش تیشه به ریشه نحیف شرکتهای پتروشیمی که خوراک مایع دارند زده و میزنه ؟؟؟
واقعاً یک وزیر نفت چقدر باید بی برنامه باشه که حتی نداند در سراسر جهان خوراک اصلی شرکتهای پتروشیمی مایع است و همه هم در حال سود دهی و تولید انبوه و راضی از کار خود اما در کشور ما تمام پتروشیمی هایی که هستند اگر گاز سوز باشند زنده می مانند و لقمه بخور و نمیری گیر میاورند. اما اگر خوراکشون مایع باشه که دیگه وا مصیبتا ... نمونه های بسیاری توی همین سایت می توانید از خبرهای شرکت های مشابه را که خوراکشون مایع بوده و الان هم وضع تعریفی ندارند را شما پیدا کنید .
متاسفانه سیل کارکنان شرکت های واگذاری که اخبارشون هم کم نیست ، در چند ماه آینده با این وضع سیاست گذاری خراب به سمت تهران حرکت می کنند تا فریاد دادخواهی شان را به گوش نمایندگان ملت در خانه ملت برسانند .

انشاء الله ، خدا نگهدار