۰
چشم اندازهای بازار انرژی

کسوف نفت ، ادامه روند نزولی قیمت نفت

این احتمال وجود دارد که چین شاهد رشد اقتصادی پایین باشد. ولی افت رشد اقتصادی چین طی ماه های گذشته نشان می دهد که دیگر مانند قبل نمی توان امیدوار بود که چین موتور اصلی محرک تقاضای جهانی انرژی باشد.
نیروگاه - عصر نفت
نیروگاه - عصر نفت
به گزارش ميزنفت ، پلاتس نوشت: مهمترین مساله ای که در سال 2015 میلادی مباحث و گفتگوهای بازار انرژی را تحت تاثیر قرار داده است، ادامه روند نزولی قیمت نفت است. اگر به پیش بینی های مطرح شده در خصوص قیمت نفت عرضه و تقاضا و تولید توجه کرده باشید، این مساله روشن می شود که احساس کلی این است که روند نزولی قیمت نفت ادامه خواهد یافت.

پلاتس نشست چشم انداز بازار جهانی انرژی را در شهر نیویورک برگزار کرد و هنوز مشاهده می شد که بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار انرژی نسبت به چشم انداز بازار محتاط هستند. البته هنوز امیدواری هایی وجود دارد که رشد مصرف و تقاضا بتواند طی ماه های آینده قیمت انرژی را افزایش دهد.

نشست اخیر اوپک و توافق آب و هوایی در اجلاس پاریس نشان می دهد تعداد معدودی از کشورها از تحولات اخیر سود می برند. این نشست در نهمین سال برگزاری حدود 150 شرکت کننده داشته است. عنوان نشست امسال این بوده است: گفتگوهای پول: تغییر چشم انداز انرژی با بازیگران جدید.

پل شرد معاون موسسه مالی مک گرو در سخنانی در باره نقش مهم چین و هند در تعیین تحولات آتی بازار انرژی صحبت کرد. وی گفت: زمانی که اقتصاددانان درباره چشم انداز صحبت می کنند، می توان فهرستی از نگرانی ها را تهیه کرد.

وی افزود: این احتمال وجود دارد که چین شاهد رشد اقتصادی پایین باشد. ولی افت رشد اقتصادی چین طی ماه های گذشته نشان می دهد که دیگر مانند قبل نمی توان امیدوار بود که چین موتور اصلی محرک تقاضای جهانی انرژی باشد. هفت یا هشت سال پیش این مساله مطرح بود که چین یا هند به موتور محرک رشد اقتصادی جهان تبدیل می شود. این امیدواری هنوز نسبت به هند وجود دارد و این کشور می تواند با اجرای اصلاحات ساختاری به موتور محرک مهمی برای اقتصاد جهانی تبدیل شود.

ولی نقش چین به عنوان یک مصرف کننده بزرگ انرژی در جهان در حال تغییر است. چین می خواهد نقش مهمی در توافق اخیر تغییرات آب و هوایی داشته باشد و به همین لحاظ ممکن است تغییراتی را در سیاست های مصرف انرژی خود ایجاد کند.

آمریکایی ها نیز بر این باورند که همکاری در خصوص تغییرات آب و هوایی یکی از بهترین روش ها برای همکاری با چین است. وجود مه غلیظ و آلودگی شدید هوا در پکن و سایر شهرهای چین به یک خطر ملی تبدیل شده است و چین متعهد به مقابله با این معضل شده است.

مقابله با این بحران بزرگ شامل تغییرات اقتصادی مهمی در چین خواهد بود اقتصادی که مبتنی بر صنعت و تولید است احتمالا به سوی اقتصادی که بیشتر خدماتی و مصرفی است سوق پیدا خواهد کرد ولی هند در شرایطی است که هنوز به انرژی زیادی نیاز دارد و رشد جمعیت هند تقاضای انرژی را به شدت افزایش می دهد. به نظر می رسد مقابله با تغییرات آب و هوایی هنوز به یکی از اولویت های مهم هند تبدیل نشده است. غیر از هند و چین، نوبت به آمریکا می رسد که هنوز یک قدرت بزرگ در بازار انرژی جهان به شمار می رود.

جان کینگستون رئیس موسسه مالی مک گرو فایننشال گلوبال در این باره تاکید کرد: رابطه زیادی بین آلایندگی و فعالیت های اقتصادی وجود دارد، در مورد آمریکا انقلاب گاز طبیعی موجب شده تا گاز طبیعی جایگزین زغال سنگ شود. موفقیت آمریکا در زمینه شیل نفت یکی از مهمترین دلایل افت شدید قیمت انرژی است. ولی این بدان معنا نیست که آمریکا مانع کار شده است. حتی با محدودیت های مربوط به صادرات نفت آمریکا، آمریکا هنوز یک ابرقدرت بزرگ در بازار جهانی نفت به شمار می رود.

برخی تحلیلگران انرژی نیز معتقدند که اصلاحات پرداخت یارانه در کشورهای مختلف از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی می تواند بر مصرف انرژی تاثیر گذار باشد . برخی کشورهای عضو اوپک نیز هستند که می خواهند اوپک سقف تولید را کاهش دهد تا قیمت ها افزایش یابد.
دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۳۹
کد مطلب: 11038
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *