۰
رابطه حوادث فرانسه با جهان نفت

جنگ نیابتی قدرت های گازی و نفتی

روسیه از طرح پیشنهادی بشار اسد برای انتقال گاز از طریق خط لوله ایران عراق سوریه حمایت می کند. ولی عربستان سعودی قصد دارد با سرنگونی بشار اسد یک خط لوله 100 درصد سنی را از قطر و ترکیه به اروپا احداث کند. در نتیجه یک جنگ نیابتی تمام عیار در منطقه آغاز شده است.
جنگ نیابتی قدرت های گازی و نفتی
به گزارش ميزنفت ، حملات تروریستی 13 نوامبر پاریس که مرگبارترین کشتار در خاک فرانسه از زمان جنگ جهانی دوم بوده موجب شد تا فرانسه مرزهای خود را ببندد و وضعیت فوق العاده اعلام کند.

یک ارتباط عجیب بین اتفاقات غم انگیز پاریس و سیاست نفتی وجود دارد. از یک سو بنیادگرایی که منابع مالی آن توسط عربستان سعودی تامین می شود، در طول چندین دهه، اروپای بالکانیزه شده به یک عرضه کننده تروریست تبدیل شده است. از سوی دیگر یک جنگ نیابتی در سوریه بر سد خط لوله گازی که به واسطه بحران مهاجرت ایجاد شده است. به نظر می رسد این دو مساله جهان ما را در قرن های آینده شکل خواهند داد.

تا نوامبر 2015 میلادی فرانسه و آلمان برآورد کرده بودند که 5 تا 6 هزار تروریست اروپایی به داعش در سوریه پیوسته اند. حدود نیمی از این رقم از فرانسه بوده و اکثرا نسل دوم و سوم از مهاجران الجزایری هستند. پس فرانسه به بزرگترین صادر کننده تروریست تبدیل شده است. بر اساس اعلام سرویس اطلاعاتی فرانسه تاکنون 250 تروریست به این کشور بازگشته اند و از تجربیات خود در کنار تروریست های داعش در مصاحبه های متعدد صحبت کرده اند. به نظر می رسد جریان سلفی در اروپا به شدت رو به افزایش است.

اکثر کشورهای اروپایی هیچ گونه ذخایر نفتی ندارند. مدت کوتاهی پس از بحران نفتی 1973 میلادی اروپایی ها سعی کردند تا روابط بلندمدت راهبردی با کشورهای خلیج فارس برقرار کنند. در نتیجه هنوز نفت کشورهای عربی و عربستان به طور مداوم به اروپا جاری است و در برابر پول؛ تسلیحات و فناوری نظامی و چند مسجد با پول عربستان در کشورهای اروپایی ایجاد شده است. 

بسیاری از مساجد بزرگ اروپا از جمله در اسپانیا و بلژیک با پول سعودی ساخته شده و رهبران دینی این مساجد در حال تبلیغ وهابیت و سلفی گری بوده اند. این رهبران وهابی از مسلمانان اروپایی خواسته اند تا از ملیت اروپایی خود جدا شده  و قدرت را در اروپا در دست بگیرند. بنابر این اسلام سیاسی جا پای خود را در اروپا باز کرده است.

علی رغم برخی مخالفت ها در اروپا، با افزایش جمعیت مسلمانان در اروپا این بحران ابعاد تازه تری به خود گرفته است. همه عاملان اصلی حملات تروریستی پاریس در فرانسه و بلژیک بزرگ شده و با افکار افراطی آشنا شده اند. ولی اولاند رئیس جمهور فرانسه به سرعت انگشت اتهام را به روی داعش در سوریه نشانه گرفته است.

این مساله به اولاند اجازه می دهد تا هزینه های دولتی را علی رغم درخواست اتحادیه اروپا برای کاهش کسری بودجه، افزایش دهد. بی شک حملات پاریس نتیجه شکل گیری و رشد تروریسم در داخل فرانسه بوده است. 
فرانسه قول داده است تا 30 هزار مهاجر سوری را قبول کند و عربستان سعودی نیز قصد دارد 200 مسجد جدید برای آوارگان سوری در آلمان بسازد. 


*ماجرای خط لوله
همان طور که در مقاله قبل اشاره کردیم، جنگ سوریه نتیجه اختلاف بین روسیه و عربستان سعودی بر سر مسیر خط لوله گازی است که گاز طبیعی خلیج فارس را به بازار جذاب اروپا منتقل می کند. 

روسیه از طرح پیشنهادی بشار اسد برای انتقال گاز از طریق خط لوله ایران عراق سوریه حمایت می کند. ولی عربستان سعودی قصد دارد با سرنگونی بشار اسد یک خط لوله 100 درصد سنی را از قطر و ترکیه به اروپا احداث کند. در نتیجه یک جنگ نیابتی تمام عیار در منطقه آغاز شده است. 

البته اروپا 40 درصد گاز مورد نیاز خود را از روسیه تامین می کند. اقدام روسیه در الحاق کریمه به خاک خود موجب شد تا اروپایی که در ابتدا از پروژه مورد حمایت بشار اسد حمایت می کردند، تغییر موضع داده و از خط لوله مورد نظر عربستان سعودی حمایت کنند.  اجرای این پروژه مشروط به سرنگونی بشار اسد است.


*قاجاق نفت
برخی آمارها نشان می دهد که داعش هر ماه از طریق قاچاق نفت به کشورهای همسایه به خصوص ترکیه 50 میلیون دلار درامد دارد. قاچاق نفت داعش به ترکیه 3.5 درصد کل واردات نفت ترکیه را تشکیل می دهد. 
البته از نقش ترکیه در تحولات منطقه نباید غافل شد. سوریه از نظر تاریخی اهمیت ویژه ای برای ترکیه داشته و برای قرن ها بخشی از امپراطوری عثمانی بوده است. این امپراطوری در جریان جنگ حهانی اول هم پیمان امپراطوری المان بوده است.

زمانی که آلمان و عثمانی در جنگ شکست خوردند، فرانسه و انگلیس تصمیم گرفتند تا با تجزیه امپراطوری عثمانی، آنها را مجازات و تنبیه کنند و مستعمراتی را برای خود ایجاد کنند. این مستعمرات شامل سوریه، لبنان، سرزمین های اشغالی فلسطین عراق، کویت، اردن، عربستان سعودی، مصر، لیبی، تونس بوده است. 

رهبران داعش قصد دارند با اشغال عراق و سوریه و سپس لبنان کشور مستقل جدیدی را تشکیل دهند. آنها قصد دارند تا امپراطوری عثمانی جدیدی را تاسیس کنند. گرچه ترکیه عضو ناتو و همپیمان آمریکا است ولی اولویت های خود را دارد و بسیاری از سیاست های آنکارا در منطقه در تضاد با سیاست های آمریکا است. 

منبع: اویل پرایس
چهارشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۲۸
کد مطلب: 10858
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *