۰
بلومبرگ بررسی کرد:

تبعات نفت 30 دلاری برای روسیه

ارزش روبل در برابر دلار آمریکا از نوامبر 2014 تاکنون بیش از 32 درصد کاهش داشته است. بانک مرکزی روسیه در این مدت سیاست نرخ ارز شناور را اجرا کرده است. روبل روسیه سومین عملکرد ضعیف را در بین نرخ ارز کشورهای نوظهور پس از رئال برزیل و پزوی کلمبیا داشته است.
رویبل روسیه - میز نفت
رویبل روسیه - میز نفت
به گزارش ميزنفت به نقل از بلومبرگ، 63 درصد کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی بر این باورند که در صورت کاهش قیمت نفت به 30 دلار در هر بشکه اقتصاد و سیستم مالی روسیه با تبعات منفی و جبران ناپذیری روبرو خواهد شد.

کاهش قیمت نفت مهمترین خطر برای اقتصاد روسیه در سال 2016 میلادی به شمار می رود. تشدید تنش های سیاسی مشکلات بانکداری و کاهش شدید ارزش روبل در برابر دلار از دیگر چالش های اقتصادی روسیه در ماه های آینده به شمار می رود.

سرگئی نارکویچ تحلیلگر ارشد روس در این باره تاکید کرد: اگر قیمت نفت بیشتر از این کاهش یابد، ریسک های اقتصادی که موجب بی ثباتی مالی روسیه خواهد شد، افزایش خواهد یافت. کاهش ارزش روبل موجب شده تا روسیه در هزینه های بودجه تجدیدنظر کند.

قیمت نفت در یک سال گذشته بیش از 37 درصد کاهش داشته است. موسسه گلدمن ساش آمریکا نیز هشدار داده است که زمستان گرمتر امسال می تواند موجب افت تقاضای انرژی شده و در نهایت به ضرر قیمت نفت تمام شود. قیمت هر بشکه نفت می تواند طی هفته های آینده به کمتر از 20 دلار برسد.

میزان ذخایر انرژی آمریکا نیز به بالاترین سطح خود در سال های اخیر رسیده و سازمان اوپک نیز حاضر نیست سقف تولید خود را کاهش دهد. عربستان و برخی کشورهای دیگر عضو اوپک همچنان بر این موضع خود پافشاری می کنند که اوپک باید سهم خود در بازار جهانی نفت را حفظ کند.

نظرسنجی بلومبرگ از 30 کارشناس انرژی نشان می دهد که اوپک در نشست 4 دسامبر به احتمال زیاد سقف تولید را حفظ خواهد کرد و هدف اصلی این سازمان از ادامه اجرای این سیاست، بیرون کردن تولیدکنندگانی است که با هزینه بالا اقدام به تولید نفت می کنند.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی ادامه روند نزولی قیمت نفت و افت ارزش روبل می تواند مشکلات بودجه ای زیادی را برای روسیه به وجود آورد و در نهایت موجب افزایش نرخ تورم شود. سرنگونی هواپیمای جنگنده روسیه توسط ترکیه در نزدیکی مرزهای روسیه و ترکیه نیز موجب تشدید تنش های سیاسی شده است.

روسیه همچنین با تبعات منفی ناشی از تحریمهای غرب به خاطر بحران اوکراین روبرو است. گرچه برخی سیاستمداران اروپایی بر این باورند که برخی تحریمهای اروپا علیه روسیه طی 12 ماه آینده کاهش خواهد یافت ولی به نظر می رسد مقام های اروپایی برای تمدید تحریم های اقتصادی علیه روسیه برای شش ماه دیگر آماده می شوند.

دیپلمات های آگاه اعلام کرده اند که رهبران اروپایی در نشست آتی شورای اروپا در روزهای 17 و 18 دسامبر در خصوص تمدید شش ماهه تحریمهای روسیه تصمیم گیری خواهند کرد.

اقتصاد روسیه از اعما تحریم های غرب دچار آسیب شده و اگر این تحریمها لغو شود، تولید ناخالص داخلی روسیه ممکن است افزایش یابد.

ارزش روبل در برابر دلار آمریکا از نوامبر 2014 تاکنون بیش از 32 درصد کاهش داشته است. بانک مرکزی روسیه در این مدت سیاست نرخ ارز شناور را اجرا کرده است. روبل روسیه سومین عملکرد ضعیف را در بین نرخ ارز کشورهای نوظهور پس از رئال برزیل و پزوی کلمبیا داشته است.

روسیه یاد گرفته است که با نفت 40 دلاری نیز به حیات اقتصادی خود ادامه دهد ولی کاهش قیمت نفت به 30 دلار می تواند تبعات جبران ناپذیری داشته باشد. بانک مرکزی روسیه اعلام کرده است که در صورت پایین بودن قیمت نفت و رسیدن قیمت هر بشکه نفت به زیر 40 دلار طی سال های 2016 تا 2018 میلادی، اقتصاد روسیه 5 درصد افت خواهد کرد و نرخ تورم نیز بیش از 7 تا 9 درصد افزایش خواهد یافت.

 
دوشنبه ۹ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۷
کد مطلب: 10683
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *