۰

مواد کپک زده شده دور ریخته شوند

میز نفت - یک متخصص بهداشت مواد غذایی گفت: در صورت مشاهده کپک روی غذاهای کنسروی باز شده، باید کل قوطی دور انداخته شود.
میز نفت - یک متخصص بهداشت مواد غذایی گفت:
میز نفت - یک متخصص بهداشت مواد غذایی گفت:
الهه عسکری در خصوص کپک زدگی مواد غذایی بیان کرد: کپک‌زدگی در مواد غذایی می‌تواند خطرناک باشد، زیرا برخی کپک‌ها سموم مضری به نام مایکوتوکسین تولید می‌کنند که حتی در مقادیر کم نیز برای سلامتی مضر هستند.

وی ادامه داد: بسته به نوع ماده غذایی و میزان نفوذ کپک، تصمیم‌گیری درباره مصرف، اصلاح یا دور انداختن آن متفاوت است.

این متخصص بهداشت مواد غذایی اضافه کرد: برخی از مواد غذایی دارای رطوبت بالا هستند و اگر کپک روی آن‌ها رشد کند، احتمال نفوذ سموم در سراسر ماده غذایی زیاد است و این مواد باید به طور کامل دور انداخته شوند.

عسکری با بیان اینکه برای موادی که گفته می‌شود چنانچه کپک زده باشند باید دور ریخته شوند، اظهار کرد: این مواد شامل مواد غذایی نرم و مرطوب مانند ماست، پنیرهای نرم و خامه‌ای و مربا، میوه‌ها و سبزیجات نرم مانند خیار، گوجه‌فرنگی، هلو و توت‌ها، آجیل و دانه‌ها، نان و محصولات پخته‌شده با بافت نرم(اگر کپک روی نان نرم یا کیک باشد، احتمال نفوذ آن به عمق ماده غذایی زیاد است و باید دور انداخته شود) گوشت‌های فرآوری‌شده و پخته‌شده مانند سوسیس، کالباس، گوشت‌های دودی و باقی‌مانده غذاهای پخته‌شده و غذاهای کنسروی باز شده(در صورت مشاهده کپک، باید کل قوطی دور انداخته شود).

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به نکات کلی برای پیشگیری از کپک‌زدگی، گفت: مواد غذایی را در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری شود و افراد از خرید یا نگهداری مقدار زیاد مواد غذایی که ممکن است قبل از مصرف کپک بزنند، خودداری کنید.

وی خاطرنشان کرد: قبل از مصرف مواد غذایی، آنها را از نظر وجود کپک بررسی کنید. در صورت شک، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کرده و ماده غذایی کپک‌زده را دور بریزید تا از خطرات احتمالی جلوگیری کنید.
پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۱
کد مطلب: 41886
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *